E-mail: hi@familyfully.com

Zoë Kravitzin uusi puoli

Provokatiivisessa ohjaajadebyyttissään, ‘Pussy Island’ – pääosissa Naomi Ackie ja Channing Tatum (jonka hän nyt seurustelee) – 33-vuotias näyttelijä ja muusikko oli valmis kirjoittamaan oman käsikirjoituksensa. .

Zoë Kravitz on paniikkivaiheessa valmistautuessaan matkaan, juoksee ympäri Manhattania ja puristaa asioita. “Pakkaaminen on hauskaa”, Kravitz sanoo. ”Puhun aina pakkaamisesta ystävieni kanssa, siitä, kuinka se tuo esiin kaiken tämän ahdistuksen – tämä on koko käsite minulla – siitä, keitä haluamme ihmisinä olla. Alat ajatella, että minä menen tähän paikkaan, ja kuka haluan olla tässä paikassa?” Asuista tulee fantasioita; Se on vähemmän mekaniikka siitä, tarvitsenko tätä t-paitaa vai sitä, ja enemmän, mitä tämä uusi paikka loihtii? Mutta todellisuudessa Kravitz sanoo: “Joka tapauksessa joudut käyttämään samoja neljää asiaa koko ajan.”

Hänen kohteena on Pussy Island, joka sijaitsee rehevän Yucatánin haciendan pohjalla. bakkanaliasta ja paheesta, joista Kravitz itse on haaveillut. Elokuva, jonka kuvaukset alkavat muutaman viikon kuluttua hänen saapumisestaan ja jonka odotetaan ilmestyvän vuonna 2023, on 33-vuotiaan näyttelijän ohjaajadebyytti. Käsikirjoitus, jonka hän kirjoitti yhdessä ET Feigenbaumin kanssa, “syntyi suuresta vihasta ja turhautumisesta naisten kohtelusta koskevan keskustelun puutteesta, erityisesti aloilla, joilla on paljon rahaa, kuten Hollywood, teknologiamaailma, kaikki tämä”, hän sanoo. Hän oli kuullut tarinoita voimakkaista miehistä, jotka kutsuivat naisia syrjäisille saarille utuisiin hedonisteihin. Mikä on se versio siitä todellisuudesta, jonka minä itse haluaisin nähdä, Kravitz ihmetteli. Sitten hän alkoi kirjoittaa. Otsikko on tarkoituksella provosoiva. Se oli ensimmäinen asia, joka hänelle tuli, kun hän aloitti käsikirjoituksen kirjoittamisen viisi vuotta sitten, ennen kuin #MeToo-liike ravisteli Hollywoodia. – Otsikko tuli siitä maailmasta. Otsikko on tarinan siemen”, hän sanoo. Vaikka muiden projektien nimiä on lyhennetty – viime kevään The Lost City menetti D:n tai Starz otti pois P-Valley’n “ussyn” – Kravitz sanoo, ettei hän hylkää: “Se edustaa tätä aikaa, jossa se olisi hyväksyttävää joukko miehiä kutsumaan paikkaa sellaiseksi, ja illuusio siitä, että olemme nyt poissa siitä ajasta.”

Elokuvassa los angeleslainen cocktailtarjoilija (Naomi Ackie) hyväksyy kutsun viedä hänet pois. teknologiamoguliin (Channing Tatum) yksityiselle saarelle. Vaara häämöttää irstailussa. Myydäkseen elokuvan MGM:lle Kravitz ohjasi pirteän rullan alkuperäisellä ja löysi materiaalia vangitsemaan haluamansa sävyn: tumma, hauska, seksikäs, pelottava. “En tuntenut Zoëa ennen kuin tapasin hänet elokuvaa varten”, sanoo Tatum, jonka yhtiö, Free Association, on osatuottaja projektissa. ”Kun tapasimme ensimmäisen kerran, elokuva oli melko erilainen kuin nykyinen muotonsa, mutta teemat olivat samat. Kaikki iteraatiot, jotka se on käynyt läpi, olivat rehellisesti sanottuna melko punk rockia.”

Kravitz otti neuvoja Steven Soderberghiltä, joka ohjasi hänet tämän vuoden Kimissä. Hän lähetti käsikirjoituksen ystävilleen. “Luulin, että käsikirjoitus oli vaarallinen, mistä pidin”, sanoo yksi heistä, näyttelijä-käsikirjoittaja-ohjaaja-muusikko Donald Glover. “Tuntuu todella vaaralliselta naiselle tehdä tämä tarina vallasta.” Kravitz luopuu näyttelijän urasta jatkuvassa nousussa ohjatakseen Pussy Islandia. “Hän on todellinen täysiverinen ja vilpitön elokuvatähti”, Soderbergh sanoo. Hän käyttää Kimiä esimerkkinä: ”Hän on 96 prosentissa elokuvan kehyksistä. Ja sitä elokuvatähdet tekevät voidakseen tehdä sen niin rauhallisesti ja helposti. Mutta ohjaaminen ei ole uteliaan näyttelijän harhautus. Luuleeko Soderbergh, joka on myös lähellä Pussy Islandin tähti Tatumia, pystyvän Kravitzin toimeen?

“Niistä ihmisistä, jotka voisin nimetä, joilla on mielestäni todellinen mahdollisuus tulla ulos portista tekemään jotain todella erottuva ja vahva, hän on listan kärjessä. Tämän sanottuani et todellakaan tunne ketään ennen kuin hän ilmestyy ensimmäisenä päivänä ohjaajana”, hän sanoo. Kravitz kuvailee siirtymistä kameran edessä olemisesta sen taakse käyttämällä aivojensa eri osaa. “Opin paljon siitä, mitä elokuvan tekeminen vaatii ja kuinka monta tulipaloa sammutetaan jatkuvasti ennen kuin näyttelijät saapuvat paikalle”, hän sanoo. “Istun vain alas ja opin ja yritän olla jatkuvasti paniikissa.”

Kravitz on pomppinut vuosien ajan suurten projektien välillä, usein näytellyt parasta ystävää, rakkautta tai apulainen. Hän on ollut tuttu nimi tietyn sukupolven ihmisille, mutta luultavasti tunnetaan paremmin Lenny Kravitzin ja Lisa Bonetin tyttärenä kyseisen sukupolven vanhemmille. Kravitz syntyi luovaan linjaan; kuunnella hänen kuvailevan perhettään on enemmän kuin kuulisi taiteilijakollektiivista. “He muistuttavat minua aina: “Miksi teemme taidetta?”, hän sanoo vanhemmistaan. “‘Teet [taidetta] itsellesi, koska tunnet jotain, mitä haluat ilmaista.’ Luulen, että kyse on toistensa tuomisesta takaisin siihen paikkaan, koska poikkeat kurssilta ja alat miettiä, mitä ihmiset ajattelevat ja kaikkea sitä. Luulen, että kyse on todella siitä, että taiteilijat muistuttavat toisiaan, emme siksi tee sitä.” 20-vuotiaana Kravitz teki sarjan indie-elokuvia ja näytti hylkäävän perinteisen Hollywood-uran. Hän myös äänitti musiikkia Brooklyn-yhtyeen Lolwolf-yhtyeen laulajana. Musiikki oli pirteää, flirttailevaa: lauluja krapulasta, kotibileistä, ihastuksista. “Minusta se tuntuu nuorelta ja suloiselta”, hän sanoo Lolwolfin kappaleista. “Minusta tuntui aina, etten päässyt haluamaani paikkaan tuon musiikin kanssa, lähinnä sen takia, kuka olin [silloin].” Hän on sittemmin alkanut työskennellä Jack Antonoffin tuottaman sooloalbumin parissa, mutta se on taka-alalla. “Pelkään tehdä musiikkia, mutta rakastan sitä”, Kravitz sanoo. “Nyt olen jo tavallaan aloittanut sen.”

Vuoteen 2010 mennessä hän työskenteli Hollywoodissa, pienet roolit Divergent-elokuvissa ja X-Men-esiosa; Oscar-palkittu Mad Max: Fury Road oli hänelle läpimurtoelokuva. Big Little Lies, HBO-sarja, jossa hän näytteli yhtä viidestä salaperäisestä äidistä, asetti Kravitzin A-listan miljöönsä keskelle; myöhemmin hän teki vanhan elokuvan, johon hänen äitinsä osallistui, omaan sarjaan High Fidelityllä, jonka Hulu peruutti yhden kauden jälkeen. Fantastic Beasts -sarja, jota seurasi The Batman, teki hänestä suuremman maailmanlaajuisen tähden. “Tiedän, että hän tuntee painetta”, Glover sanoo Kravitzin pyrkimyksistä nähdä enemmän kuin “tyttärenä”. Hän vertaa sitä työskentelyyn Malia Obaman, Hiven, tulevan Amazon-sarjansa kirjoittajan, kanssa. “Aina on sellainen paine, että “minun on itse asiassa tehtävä jotain, mikä on hyvää, koska muutoin ihmiset sanovat, että se ei johdu siitä, että olen luova.” Kravitz ajattelee, että se tekee työtä, joka ennakoi kutinaa. “Luulen, että hän vain tietää, kuinka keskustelu tulee olemaan. Kun hän tekee tätä käsikirjoitusta ja ohjaa sitä, minusta tuntuu, että hän ottaa riskin, kuten “Joo, et voi sanoa, että tämä johtuu jostain muusta.” Itse asiassa tämä on minun ideani. Tämä on minun käsitykseni.” Kravitz itse sanoo niin paljon: ”On vain pelko tuomiosta. Totuus on, että melkein kaikessa mitä teen, jos saan sen siihen pisteeseen, että mielestäni se on todella hyvä, voin antaa asioiden pudota pois, jos en ole niin huolissani muiden ihmisten mielipiteistä. p>

Tänään lounaalla The Smilessa SoHossa Kravitzilla on yllään farkut, musta T-paita ja lippalakki. Hänellä on läpäisemätön, vino katse, mutta hänen viileytensä ei ole jäistä. Hän on taipuvainen satunnaiseen kiukkuiseen nauruun. “En todellakaan tuntenut itseäni kauniiksi kasvaessani”, hän kertoo kasvatuksestaan Kalifornian, Miamin ja lopulta New Yorkin välillä. “Iso osa siitä oli siellä, missä kasvoin, jonka ympärillä olin ainoa musta tyttö”, hän sanoo. ”En ollut eksoottinen ja siistin näköinen. Olin se outo, jolla oli sumeat hiukset. “Sitten kasvat aikuiseksi ja näytät nyt erilaiselta. Se on outoa, koska en todellakaan tunnista sitä. Luulen, että monet ihmiset luultavasti kuulevat sen ja pitävät sitä paskana, mutta minusta vain tuntuu siltä”, hän jatkaa. ”Jopa ohjauksesta, ajattelen itsekseni, että okei, en aio olla elokuvassa vuoteen. Toivottavasti teemme toisen Batmanin. Se on vain mielen sairaus, jossa voin aidosti vakuuttaa itselleni, että en enää tee töitä, että kukaan ei soita minulle ja halua minua. Se ei katoa koskaan.” “Hän on listan kärjessä niistä ihmisistä, jotka voisin nimetä ja joilla mielestäni on todellinen mahdollisuus tulla ulos portista tekemään jotain todella erottuvaa ja vahvaa.”

– Steven Soderbergh
Kravitz korjaa nopeasti tietueen ja sanoo mielipiteensä. Kun viihdekaupat äskettäin ottivat lainauksen siitä, ettei häntä näytetä The Dark Knight Rises -elokuvassa kontekstistaan, Kravitz selvensi asiaa Instagram-viestissään. Maaliskuussa, kaksi päivää Oscar-gaalan jälkeen, jossa Will Smith löi Chris Rockia, Kravitz julkaisi parin punaisen maton kuvia mekoistaan illalla: “Tässä on kuva mekostani näyttelyssä, jossa ilmeisesti hyökkäämme ihmisten kimppuun. vaiheessa nyt”, lue ensimmäinen kuvateksti. Kun kommentoija kysyi, tukeeko hän Smithiä puolustamassa Jada Pinkett Smithiä Rockin vitsin jälkeen hänen ajeltuista päästään (Pinkett Smithillä on hiustenlähtö), Kravitz vastasi yksinkertaisella “ei”.

Internetin viha oli välitön ja kova. Kravitz poisti kuvat myöhemmin. “On pelottavaa aikaa olla mielipiteellä tai sanoa väärin tai esittää kiistanalaista taidetta tai lausuntoja tai ajatuksia tai mitä tahansa”, hän sanoo. ”Se on lähinnä pelottavaa, koska taiteessa on kyse keskustelusta. Sen pitäisi mielestäni aina olla se pointti. Internet on keskustelun vastakohta. Internet on sitä, että ihmiset laittavat asioita ulos eivätkä ota mitään sisään.” Kravitzilla ei näytä olevan kiire voittaa takaisin Internetin kiintymystä, eikä hän näytä olevan erityisen polttunut sen moitteista. ”Minua muistutettiin, että olen taiteilija. Taiteilijana oleminen ei tarkoita sitä, että kaikki rakastavat sinua tai kaikki ajattelevat, että olet kuuma. Kyse on sellaisen ilmaisemisesta, joka toivottavasti herättää keskustelun tai inspiroi ihmisiä tai saa heidät tuntemaan itsensä nähdyksi”, hän sanoo. “Luulen olevani paikassa, jossa en halua ilmaista itseäni kuvatekstin tai twiitin kautta. Haluan ilmaista itseäni taiteen kautta.”

Hän myöntää, että tilanne oli vaikea. ”Olen murtunut siitä, mitä sanoa juuri nyt, koska minun pitäisi vain puhua siitä; Minulla on hyvin monimutkaisia tunteita sen ympärillä, hän sanoo. “Toivon, että olisin hoitanut asian toisin. Ja se on okei.” Jos hän ei pidä jostakin, hän sanoo sen; jos se on hänen oma työnsä, joka ei täytä hänen laadunvalvontastandardejaan, hän ei ehkä koskaan julkaise sitä. ”Monet taiteilijat luulevat olevansa taiteilijoita, mutta he ovat itse asiassa viihdyttäjiä. Hän on itse asiassa joku, joka sanoo: ‘Ei, tiedän, kun joku valehtelee minulle. Tiedän milloin näytän hyvältä. Tiedän, milloin tavarani ovat todella hyviä”, Glover sanoo. “Luulen, että hän on hionut sitä. Ja se on vaikea tehdä, kun olet eristynyt tästä perinnöllisestä kuplasta tai ihmiset vain pitävät sinua kauniina naamana.”

“Jos näyttäisin siltä, en tekisi mitään työtä ”, Soderbergh sanoo. “Hän on niin vangitseva katsoa… Tapasi ihmisiä, jotka ovat silmiinpistäviä ja joille voit kertoa, etteivät he koskaan ajattele sitä. Ja hän ei vain ole sitä.” Tuntuu siis sopivalta, että Pussy Islandin johto oli rooli, jonka Kravitz kirjoitti jollekin toiselle. Hän tapasi brittiläisen näyttelijän Naomi Ackien, jonka hän tapasi Ackien ollessa Yhdysvalloissa työstämässä tulevaa Whitney Houstonin elämäkertaa. ”Halusin tehdä tilaa jollekin toiselle. Tämä on rooli, jota olisin halunnut pelata… [mutta] Olen todella sitä mieltä, että Naomi on maailmaa parempi tässä roolissa kuin minä”, hän sanoo. He tapasivat yhden yön tequilan ääressä. “Zoëssa on tämä todella ihana, lämmin energia”, Ackie sanoo. “Tunsin heti oloni helpoksi.” Jotain vastaavaa tapahtui Tatumille, jonka kanssa Kravitz nyt seurustelee. (Hänellä ja näyttelijä Karl Glusmanilla oli lyhyt avioliitto, joka päättyi elokuussa 2021.) Kysyttäessä nykyisestä suhteestaan hän vastustaa. “Haluanko mennä siihen? Taidan sanoa, että kun teet asioita ihmisten kanssa, se on hyvin pyhä tila, ja kun olet luovasti yhteensopiva jonkun kanssa, se usein avaa muita kanavia, koska jaat tavallaan kaiken itsesi, Kravitz sanoo. . “Olen todella kiitollinen siitä, että tämä elokuva on tuonut hänet elämääni sillä tavalla.”

Kravitz tarvitsi näyttelijän, joka ei pelkää hänen kirjoittamaansa käsikirjoitusta, miehen, jolla oli hyvä… poikakuvaa hän voisi monimutkaistaa. “Halusin löytää jonkun, joka ei ollut aiemmin näytellyt tummaa hahmoa, koska mielestäni on jännittävää katsella jotakuta, joka on enimmäkseen näytellyt naapuripoikaa, hyvää kaveria, rakkautta, kaikkea sitä”, hän sanoo. (Tatum oli innokas anti-typecastille: “Helppo vastaus on, että on aina todella kiehtovaa, että joku tuo sinulle jotain, mitä kirjaimellisesti kukaan muu ei ole koskaan ajatellut sinusta. Ja todella jopa antoi sinun kysyä itseltäsi, miksi ja voitko pelata joku niin erilainen kuin sinulla.”) Kravitz oli varma pystyvänsä selvittämään sen: “Tunsin, jopa kaukaa, ennen kuin tunsin hänet, että hän oli feministi ja ettei hän pelännyt tutkia tuota pimeyttä, koska hän tietää, ettei hän ole sitä. Siksi olin kiinnostunut hänestä ja halusin tavata hänet. Ja olin oikeassa.”

Meksikossa hän tapasi näyttelijänsä, ihmiset, joiden kanssa hän valitsi leikkimään. Nyt Kravitz voi vapaasti päästä hieman irti. Puhelimessa lintujen kiemurteleessa taustalla hänen äänensä on energinen. Paikalla olemisessa on kesäleiritunnelmaa. ”Puutan kaulakorua, jonka äitini antoi minulle, ja korvakorua, jonka Channing antoi minulle. Minulla on T-paita isältäni. Olen käyttänyt monia vaatteita, jotka muistuttavat minua ihmisistä, joita rakastan, koska se on lohdullista”, hän sanoo. Neljä päivää kuvaamisen jälkeen ja muutaman päivän päässä ensimmäisestä suuresta ryhmäkohtauksestaan hän näyttää nauttivan haasteesta. “Jos loitonnat liikaa ja ajattelette koko asiaa kerralla, se aiheuttaa paljon ahdistusta”, hän sanoo, “mutta jos keskittyy nykyhetkeen, se on todella hauskaa.”

E-mail: hi@familyfully.com